Constantin
Tomescu

„Să îmi dea Dumnezeu puterea de a accepta ce nu pot schimba, curajul de
a schimba ce pot şi înţelepciunea de a şti ce pot şi ce nu pot.” Marc Aureliu

Cristian Diaconescu: "UNPR avem încredere" - e un moto bun şi trebuie să o dovedim


Preşedintele UNPR Cristian Diaconescu a declarat vineri la lucrările Conferinţei de lansare a candidaţilor pentru alegerile locale că sloganul "UNPR avem încredere" e un motto bun pe care trebuie să îl dovedească.

"Trebuie să arătăm că ştim ce avem de făcut, ştim care sunt priorităţile acestui oraş veşnic amânate, neglijate şi poate că unii nu au avut exerciţiul de manipulare pe care îl cunoaşteţi la alţii ceva mai versaţi, dar sunt oameni care ştiu ce vor şi care au voinţă şi suflet şi acest lucru contează. Bucureştenii vor ceva nou, vor schimbarea. Acum fac promisiuni, poate ar trebui să ştie că sunt angajamente. Vă rog ca mesajele lor să ajungă la bucureşteni pentru că mesajul lor este mesajul UNPR, sunteţi adevărata putere a UNPR", a spus Diaconescu.

El le-a transmis membrilor de partid că împreună cu Gabriel Oprea, Marian Sârbu şi Neculai Onţanu UNPR a făcut ca lucrurile să funcţioneze.

"În noi este voinţa de schimbare, în faptul că românii merită altceva decât clasa politică de azi. Oamenii nu mai cred în vorbe. Daţi-le şansa să creadă în fapte", a mai spus liderul UNPR.

Preşedintele Marian Sârbu a exprimat şi el cuvinte de apreciere despre Neculai Onţanu ca lider al echipei din Bucureşti şi lider cu vocaţie naţională.

"Neculai Onţanu nu este doar un lider politic în Bucureşti. Când am iniţiat patru etape de creştere a pensiilor în procesul de recorelare, în decizie politică, Neculai Onţanu a fost principalul meu susţinător.

În această perioadă şi apoi după ce împreună am iniţiat creşterea punctului de pensie, gradul de satisfacţie al pensionarilor din România s-a ridicat, când am iniţiat legea privind venitul minim garantat (...) principalul meu susţinător a fost polul de centru stânga Neculai Onţanu. A venit momentul UNPR - aveţi de ce să aveţi încredere în UNPR. Când s-a înfiinţat noi am atras atenţia că există pericolul ca unele din standardele sociale minime pentru care luptasem împreună să fie diminuate.

În coaliţie am fost cei care au apărat salariul minim pe economie, indemnizaţia pentru creşterea copilului până la 2 ani, dacă aceste standarde minime au rămas neatinse acest lucru i se datorează şi lui Neculai Onţanu.

Împreună cu Gabriel Oprea, Cristi Diaconescu, Şerban Mihăilescu, cu mulţi alţii am aprobat aceste standarde sociale în şedinţele coaliţiei. Acest om este mult mai mult decât un candidat la sectorul 2 şi despre activitatea lui politică veţi mai auzi în anii care vor veni. Este un român, un fluviu presărat cu capitole în favoarea interesului public", a declarat Marian Sârbu.

Sursa: Agerpres