Constantin
Tomescu

„Să îmi dea Dumnezeu puterea de a accepta ce nu pot schimba, curajul de
a schimba ce pot şi înţelepciunea de a şti ce pot şi ce nu pot.” Marc Aureliu

ALEGERI LOCALE 2012: Constantin Tomescu, un manager de top - candidat surpriză la Sectorul 6


Constantin Tomescu, după 12 ani de realizări importante în domeniul investițiilor private s-a hotărât să își folosească experiența și în domeniul public. Candidatul UNPR la primăria sectorului 6, Constantin Tomescu este un personaj aparte între candidaţii la alegerile locale din 10 iunie. Cu un CV impresionant în mediul privat, decizia sa de a se implica în politică a fost pentru multă lume surprinzătoare.

”Hotărârea de a candida pentru funcţia de primar al sectorului 6 poate că a fost o surpriză pentru mulţi, însă eu am ajuns în acel punct al vieţii în care nu am mai putut să stau pe margine şi să privesc. Am 35 de ani şi cred sincer că sunt prea mulţi cei care se plâng că lucrurile nu merg bine, dar nici nu fac nimic să schimbe asta. Experienţa mea în mediul privat va fi utilă pentru Sectorul 6, pentru că sunt multe lucruri extrem de simple care se pot face, dacă ştii cum şi, mai ales, dacă ai voinţa de a le face”, a declarat Constantin Tomescu pentru Realitatea.NET.

Tomescu este specialist în investiţii, iar în ultimii zece ani, în calitate de director general al companiei de dezvoltare şi investiţii din cadrul grupului Anchor a reuşit să atragă în România investiţii străine directe de peste 800 milioane de Euro generând astfel peste 10.000 de locuri de muncă, dintre care 6000 chiar în sectorul 6. El a coordonat şi implementat cu succes în Bucureşti proiecte de investiţii totalizând peste 400.000 metri pătrați construiţi, centre comerciale, clădiri de birouri şi clădiri rezidenţiale: Bucureşti Mall, Plaza România, Anchor Plaza Office Building sau In City Residence,complex rezidenţial cu peste 500 de apartamente. În ceea ce priveşte backgroundul său educational, Constantin Tomescu are şi studii în domeniul administraţiei publice, fiind absolvent al Colegiului Național de Apărare, al Colegiului Național de Afaceri Interne, dar şi al Școlii de Înalți Funcționari Publici.

În doar două săptămâni de campanie electorală, candidatul UNPR la primăria sectorului 6, a creat vâlvă, nu doar prin sector, dar și la nivel național, cu proiectele propuse în Programul lui Tomescu, sectorul 6 – Capitala Capitalei, proiecte prin a căror ingeniozitate, acesta a fost numit de mulţi jurnaliști „primarul neobișnuit” sau de cetățeni „un altfel de primar”. Programul (disponibil pe www.constantintomescu.ro) se bucură de credibilitate poate și pentru că este singurul program, oglindă fidelă a ideilor unui manager profesionist, care împrospătează aerul politic actual cu proiecte aduse direct din domeniul privat. Proiectele sale, referitoare la cardurile de reduceri pentru pensionarii din sectorul 6, construirea de case şi vânzarea acestora în rate de 85 euro/lună pe 25 de ani, fără AVANS, fără comisioane și fără birocrație sau construirea de parcări sub iarbă, parcări subterane, între blocuri, peste care să fie amenajate spaţii verzi şi locuri de joacă, sunt dovada că unde există dorinţa de a face ceva bun pentru oameni, soluţiile nu întârzie să apară.

Constantin Tomescu spune că toate proiectele au fundament economic. ”Am făcut toate calculele necesare şi am venit doar cu acele proiecte despre care ştiu cu siguranţă că le pot realiza. Diferenţa dintre mine şi mulţi dintre politicienii de carieră este că munca în mediul privat m-a învăţat că înainte de a deschide gura, să pun pe hârtie totul. Nu ştiu şi nu pot să fac promisiuni fără acoperire”, a mai spus Tomescu.

Constantin Tomescu reprezintă UNPR în cursa pentru Primăria Sectorului 6, principalii contracandidaţi fiind actualul primar Cristian Poteraş (PDL) şi Rareş Mănescu (USL).

Sursa: Realitatea.net