Constantin
Tomescu

„Să îmi dea Dumnezeu puterea de a accepta ce nu pot schimba, curajul de
a schimba ce pot şi înţelepciunea de a şti ce pot şi ce nu pot.” Marc Aureliu

O zi între prieteni


Într-o zi senină de primăvară, Candidatul la Primăria Sectorului 6, Constantin Tomescu, fără alai sau zumzet, s-a strecurat pe sub pomii înfloriţi şi a prins a se plimba, de unul singur, pe alei, printre părinţi cu copii, pe lângă cupluri de tineri îndrăgostiţi sau salutând zâmbind oamenii trecuţi de prima tinereţe care au ieşit din blocurile gri să-şi ostoiască sufletul şi să se însoţească cu venirea primăverii.

Constantin Tomescu s-a aşezat pe o bancă, a prins a privi copiii cum se joacă şi a început să se gândească la momentul fericit când soţia sa îi va aduce pe lume primul copil...

După un timp, Constantin Tomescu s-a ridicat şi s-a îndreptat către locul unde pensionarii joacă şah, table sau chibiţează, pur şi simplu. Cum tocmai se eliberase un loc la masa de table, politicos a întrebat dacă se poate şi a intrat la joc.

Din vorbă în vorbă, după un şase-şase norocos al adversarului, candidatul UNPR la primărie, a constatat că soluţia cea mai bună pentru a afla problemele cu care se confruntă oamenii, mai exact cetăţenii Sectorului 6, este acela de a merge fără „fanfară” în mijlocul acestora, în scopul de le fi aproape, de a-i asculta şi a le afla păsurile. Nimic nou, adevărat, dar Constatin Tomescu a putut astfel, într-o zi senină de primăvară, să-şi completeze şi să-şi întregească programul său electoral.

După discuţiile cu oamenii, el ştie care este dezavantajul său cel mai mare în cursa pentru Primăria Sectorului 6... tinereţea.

Dar, tot după discuţiile cu oamenii, Constatntin Tomescu a aflat şi care este cel mai mare avantaj pentru Primăria Sectorui 6... TINEREŢEA!

Şi asta, într-o zi senină de primăvară.