Constantin
Tomescu

„Să îmi dea Dumnezeu puterea de a accepta ce nu pot schimba, curajul de
a schimba ce pot şi înţelepciunea de a şti ce pot şi ce nu pot.” Marc Aureliu

Proiectul UNPR privind taxarea marilor averi, aviz favorabil in Comisia de buget-finante


Proiectul legislativ initiat de Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei privind taxarea averilor mari si foarte mari a primit, marti seara, aviz favorabil din partea deputatilor din Comisia de buget-finante.

Camera Deputatilor este for decizional, proiectul urmand sa fie supus votului in plen saptamana viitoare.

"UNPR invita la vot parlamentarii tuturor formatiunilor politice pentru a demonstra ca le pasa de cetatenii Romaniei. Solicitam partenerilor din coalitia de guvernare sa respecte ceea ce si-au asumat prin programul Coalitiei si al Cabinetului si sa voteze Legea privind taxarea averilor mari si foarte mari.

Totodata, pentru sustinerea acestei initiative, UNPR conteaza pe votul parlamentarilor PSD, liderii acestui partid anuntand in repetate randuri ca sprijina proiectul Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Conform sursei citate, initiativa UNPR este un proiect "dorit de peste 85% din romani" si este "una dintre masurile responsabile de stanga ce pot fi luate in actualul context economic global".

"Intrarea in vigoare a acestei legi ar aduce la buget circa 3 miliarde de euro anual, in total 9 miliarde de euro in 3 ani, bani care vor fi directionati spre pensionarii romani, care au fost cei mai afectati de criza economica", se mai arata in comunicatul citat.

Sursa: Ziare.com