Constantin
Tomescu

„Să îmi dea Dumnezeu puterea de a accepta ce nu pot schimba, curajul de
a schimba ce pot şi înţelepciunea de a şti ce pot şi ce nu pot.” Marc Aureliu

ÎMPREUNĂ


Trăim în vremuri în care, mulţi dintre noi au impresia că fiecare e responsabil doar pentru el; vremuri în care nu reuşim să avem încredere în nimic… oameni politici, instituţii...


Dacă toţi fluturii din lume şi-ar uni bătăile de aripi
s-ar produce un uragan care ar putea schimba planeta...
(Butterfly Effect, 2004)


Sunt cuvinte simple cu o însemnătate mare spuse de Edward Norton Lorenz, matematician şi meteorolog american, autorul celebrei teorii a haosului, cuvinte care îmi vin in cap ori de cate ori stau ore în şir la o administraţie financiară sau văd bătrâni uitaţi de sistem, străzi pline de gropi și copii muşcați de câinii vagabonzi.

Am înţeles că forţa mea, singulară, nu are nicio valoare dar, dacă am alături de mine oameni care să vrea să construim împreună, putem căpăta forţa unui… ,,uragan”.

Şi sunt conştient de un lucru important: singur nu însemn nimic!

E foarte greu să ne unim, e foarte greu să formăm echipe, e foarte greu să câştigăm bătălia dintre ,,a spune” și ,,a face” dar, atâta timp cât cred în aceste lucruri, oricât de istovitor şi spinos ar fi, nu am să renunţ!

Acum câţiva ani aşteptam ca alţii să ia decizii pentru mine, credeam că aceleaşi lucruri se vor întâmpla cu sau fără mine, dar am realizat că dacă vreau să schimb ceva, am nevoie de voi cei care vă doriţi o SCHIMBARE. Adevărata schimbare se întâmplă doar atunci când toţi ne dorim aceleaşi lucruri şi suntem dispuşi să luptăm pentru obţinerea lor! Nu aştepta să vezi ce pot face alţii pentru tine, întreabă-te ce poţi face tu pentru ceilalţi. Fiecare lucru, oricât de nesemnificativ ni se pare, atât timp cât are repercursiuni asupra celorlalţi, înseamnă un pas.

Avem RESPONSABILITATEA generaţiilor care trec şi generaţiilor care vin! Copiii noştri merită un viitor mai bun, o viaţă mai sigură şi este datoria noastră, a tuturor, să încercăm să realizăm aceste lucruri!

Vă asigur de un lucru: eu sunt aici pentru că sunt convins că împreună putem schimba ceva. Am văzut lucrul acesta în perioada care s-a scurs de la înfiinţarea UNPR, 01 Mai 2010, de când conduc organizaţia sectorului 6. Am început cu o echipă mică, de câţiva oameni și am început să clădim, încet, dar sigur. Am fost alături de oamenii din sector ori de câte ori au avut nevoie de ajutorul nostru. Poate că nu am putut să găsim soluţii pentru fiecare problemă dar, fiecare om care ne-a deschis ușa cerându-ne ajutorul, a găsit o familie gata să-l asculte şi să-i fie alături. Este important ca aceşti oameni să nu se mai lovească de ziduri şi de “NU”-uri, de mită sau de interese!

Am văzut echipa noastră crescând, maturizându-se, am învăţat din greşelile noastre. Dar cel mai important lucru este că eu şi echipa mea suntem aici pentru că putem ajuta. Noi am ales să ne dedicăm munca şi loialitatea cetăţenilor din sectorul 6!

Ştiu că trăim vremuri în care încrederea în oamenii politici, în instituţiile statului este greu umbrită de promisiunile deşarte din ultimii ani. Nu vă putem oferi găleţi, umbrele sau tricouri cu şepci ci doar promisiunea noastră că o să rămânem aceeaşi oameni calzi, energici, cu aspiraţii mari care vă vor asculta păsurile pe care vom fi onoraţi să vă reprezentăm în lupta pentru un sector civilizat, sigur şi contemporan!

VIITORUL nostru depinde de fiecare dintre noi! Eu vă trimit un îndemn să ne unim forţele şi să arătăm că se poate, să le demonstrăm generaţiilor viitoare că părerea fiecăruia dintre noi contează că, numai împreună putem avea un cuvânt de spus şi numai aşa putem fi luaţi în seamă! PUTEREA noastră constă în dorinţa tuturor celor care ne sunt alături în a realiza ceva pentru binele celor pe care îi reprezentăm.

Alăturaţi-vă echipei noastre şi haideţi să luăm decizii împreună!